ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив Яценюка, Клімкіна і Єлісєєва орденами за внесок в одержання безвізу

Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

Порошенко нагородив Яценюка, Клімкіна і Єлісєєва орденами за внесок в одержання безвізу
Петр Порошенко
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко нагородив колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка орденом Ярослава Мудрого IV ступеня, а міністра закордонних справ Павла Клімкіна та заступника голови Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва - орденом "За заслуги" ІІІ ступеня за внесок в отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це йдеться в указі №165 від 19 червня, опублікованому на сайті президента.

Зазначають, що їх нагороджено "за значний особистий внесок у реалізацію євроінтеграційних прагнень України, введення Євросоюзом безвізового режиму, зміцнення міжнародного авторитету держави, багаторічну плідну працю та високий професіоналізм".

Також орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено екс-заступника міністра закордонних справ Андрія Олефірова.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і ЄС набув чинності 11 червня. Громадяни України можуть в'їжджати з біометричним паспортом у 26 країн-членів ЄС, окрім Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також українці можуть відвідати з біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у Шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram