ГоловнаПолітика

НАБУ пояснило повторне затримання ключового фігуранта справи Онищенка

Йому тепер закидають розкрадання газового конденсату.

НАБУ пояснило повторне затримання ключового фігуранта справи Онищенка
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро повідомило, що нове кримінальне провадження проти бізнесмена Валерія Постного, якого затримали на виході з СІЗО, пов'язане з розкраданням газового конденсату, видобутого за договорами спільної діяльності з "Укргазвидобуванням".

Про це йдеться в коментарі НАБУ

Постного затримали опівночі 16 червня відразу після виходу зі слідчого ізолятора у зв'язку із закінченням строку утримання під вартою. Вирішується питання про повідомленні нової підозри й обрання нового запобіжного заходу.

Нагадаємо, що НАБУ вже вдруге затримує Постного на виході із СІЗО.

Спочатку його затримали влітку 2016 року за підозрою в причетності до розкрадання газу за схемою спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" (ст.191 і ст.255 Кримінального кодексу). Коли він виплатив заставу і вийшов на свободу, йому оголосили підозру у відмиванні грошей (ст.209 Кримінального кодексу). Незабаром йому збільшили заставу до 250 млн гривень, знайти такі гроші Постний не зміг і відтоді перебував у СІЗО.

Постного вважають одним із головних фігурантів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважають депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram