ГоловнаПолітика

Двом чиновникам Ірпінської міськради прокуратура повідомила про підозру у привласненні ₴21 млн

Суд заарештував підозрюваних і призначив заставу в розмірі понад 8,5 млн гривень.

Двом чиновникам Ірпінської міськради прокуратура повідомила про підозру у привласненні ₴21 млн
Фото: mail.ru

Прокуратура Київської області повідомила про підозру двом співробітникам виконавчого комітету Ірпінської міської ради за підозрою у привласненні 21 млн гривень.

Про це інформує прес-служба прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міськради спільно з іншими особами через фіктивні підприємства привласнили державні кошти на суму понад 21 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області повідомлено про підозру особі у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання суб'єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 358 (підроблення документа, який видається закладом, що має право видавати такі документи, і який дає право і звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Водночас, прокуратура повідомила про підозру ще одній особі у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання (створення) суб'єкта підприємницької діяльності з метою приховування незаконної діяльності) і за ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документа, який видається закладом, що має право видавати такі документи, і який дає право і звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу.

За клопотанням прокуратури Київської області суд заарештував підозрюваних і призначив заставу в розмірі понад 8,5 млн гривень.

Як повідомлялося, 7 червня у міській раді Ірпеня Київської області пройшли обшуки та вилучення документів. Обшуки також були організовані на всіх комунальних підприємствах Ірпінської ради, зокрема у відділі освіти, КП "Ірпіньжитлобудінвест", КП "Ірпіньводоканал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram