ГоловнаПолітика

Наливайченко назвав умови діалогу нової України з новою Росією

Діалог можливий тільки після того, як Росія поверне Крим, окуповані території сходу України і звільнить всіх заручників і політв'язнів.

Наливайченко назвав умови діалогу нової України з новою Росією

Після того, як Росія поверне Крим, окуповані території сходу України і звільнить всіх заручників і політв'язнів - лише тоді можливий діалог нової України з новою Росією.

Про це заявив у Вільнюсі на опозиційному ІІІ Форумі вільної Росії лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

Наливайченко виділив три ключові вимоги для такого діалогу.

"По-перше, необхідно повернути Крим і звільнити тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, вивести звідти свої війська і спецслужби. Потім звільнити всіх громадян України, які незаконно утримуються в заручниках, і політв'язнів у РФ, зокрема, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Ахтема Чийгоза, Романа Сущенка, Ільмі Умерова і всіх інших. Третьою складовою є залучення до відповідальності осіб, причетних до розгортання агресії, вчинення злочинів проти людяності", - зазначив політик.

Він підкреслив, що для відновлення діалогу між двома країнами ця вимога є незмінною і до чинного сьогодні в Росії режиму, і до влади, яка неминуче рано чи пізно прийде йому на заміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram