ГоловнаПолітика

МВС оскаржить розміри застав деяких затриманих екс-голів податкової

Арсен Аваков вважає деякі рішення суду несправедливими.

МВС оскаржить розміри застав деяких затриманих екс-голів податкової
Фото: 24tv.ua

Міністерство внутрішніх справ подасть апеляцію на рішення суду щодо обрання запобіжного заходу фігурантам справи щодо "податкових ям" часів Міністерства доходів і зборів. Про це в ефірі програми "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Зараз ще шість нерозглянутих справ (мається на увазі, що не обрано запобіжний захід шести затриманим - ред.), шестеро перебувають під вартою, і зможуть вийти лише внісши заставу в розмірі 220 мільйонів гривень, а це чимала сума. А ось деяким із затриманих визначено заставу в розмірі 26 мільйонів гривень, і цю суму ми вважаємо невідповідною і будемо подавати апеляцію", - розповів Аваков.

Водночас, він зазначив, що справа непогано підготовлена.

"Ми готували операцію десь близько року. Це колосальна робота прокуратури. Також були залучені сили Нацполіції. З 26 осіб одного не затримали, тому що він - інвалід ", - прокоментував Аваков. А от скільки людей затримати не вдалося, міністр не сказав.

"Вчора ми проводили понад 500 обшуків. Робили все оперативно, щоб ніхто не втік. Проте, були й такі: пропонували гроші, тікали, домовлялися. В операції брало участь понад 200 осіб. Очевидно, що хтось проговорювався. Одного затримали в аеропорту Бориспіль. Але і не всіх вдалося затримати з тих, кого планували", - резюмував міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram