ГоловнаПолітика

Ярославський: "У мене п'ятеро дітей, навіщо мені Коломойський?"

Бізнесмен розповів, на які активи в Україні претендує.

Ярославський: "У мене п'ятеро дітей, навіщо мені Коломойський?"
Фото: isport.ua

Український мультимільйонер Олександр Ярославський дав ексклюзивне інтерв'ю "Цензор.нет" про свої плани. Бізнесмен чітко підтвердив свій намір купувати активи на батьківщині.

"Не знаю, що думають інші, але для себе я визначив, що в Україні зараз настав час купувати саме ті активи, які я купую. Я українець, і я розумію український бізнес. Тому я інвестую в українські активи", - сказав він.

Ярославський підтвердив, що, як і раніше, зацікавлений у придбанні харківського "Турбоатому", про що на початку року вже заявляв у Давосі на Всесвітньому економічному форумі.

"Якщо "Турбоатом" буде виставлено на відкриту і прозору приватизацію, ми з Glencore будемо брати участь у ній", - заявив бізнесмен.

Напрямком своєї інвестиційної стратегії Олександр Ярославський назвав банківський сектор.

"Я знаю банківський бізнес, оскільки був власником УкрСиббанку і побудував конкурентоспроможний і ефективний банк. Причому саме побудував, а не отримав його у спадок від держави, оминаючи тендери, конкурси, а потім випатрав! То чому б мені не інвестувати сьогодні в банківський сектор, якщо 15 років, з 1995 по 2010 рік, це була моя пряма робота?" - нагадав він.

Ярославський також уперше розповів ЗМІ про те, чим завершилася історія з претензіями російського банку ВТБ через київський "Караван".

"Півтора місяця тому я викупив до копійки весь борг київського "Каравану" - $76 млн. Тож нехай усі злостивці заспокояться. Підписання мирової угоди зайняло буквально 15 хвилин", - повідомив бізнесмен.

Розповідаючи про інші свої українські активи, бізнесмен категорично спростував чутки про причетність до ущемлення прав татарських акціонерів Кременчуцького НПЗ.

"Татнафті" я не винен ні цента, ні копійки, ні рубля, ні долара, ні однієї грошової одиниці. За ситуації, яку зараз витягують на поверхню, виграно всі суди, аж до районного і "сільської ради". Вже давно немає жоднких судових розглядів. Усе це примітивні плітки, та й годі", - сказав він.

Аналогічно Ярославський відкинув і чутки про спільні з Ігорем Коломойським дії з купівлі активів.

"Я є портфельним інвестором "Укртатнафти" і не займаюся оперативною діяльністю. За нагоди, якщо мені дадуть за цей пакет акцій добру ціну, я його продам. А що там робить Коломойський, є сенс спитати в Коломойського... У мене п'ятеро дітей. Навіщо мені Коломойський? Коломойський нехай сам піклується про своїх дітей. Якщо мої діти дізнаються, що я щось купую в інтересах когось іншого, а тим паче - банк, вони мене живцем з'їдять", - сказав він в інтерв'ю.

Крім того, Олександр Ярославський нагадав журналістам про свої проекти підготовки Харкова до Євро-2012.

"Повністю реконструкція стадіону коштувала $96 млн. $30 млн - це мої кревні гроші. Ще $66 млн було направлено з бюджетів різних рівнів (обласного, міського, державного). А потім, коли сталося те, що сталося, продавав виключно ту частину власності, яка належала мені (стадіон, клуб, футбольну базу, яку побудував)", - зазначив він.

Як відомо, Ярославський загалом вклав у підготовку інфраструктури Харкова до турніру $300 млн.

Бізнесмен також повідомив, що з моменту запуску виробництва 11 лютого 2017 р. належний йому Харківський тракторний завод уже випустив 400 тракторів з плановим річним обсягом 2000 шт.

Олександр Ярославський - власник і президент групи DCH, яка має диверсифікований портфель активів (фінанси, промисловість, транспорт, девелопмент, спорт та ін.). №8 українського рейтингу Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram