ГоловнаПолітика

Порошенко закликав спікера парламенту Мальти визнати Голодомор геноцидом українського народу

У мальтійському парламенті нещодавно створена група дружби з Україною.

Президент Петро Порошенко закликав спікера мальтійської Палати представників (парламенту) Анжело Фарруджу визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Twitter.

"Президент закликав спікера мальтійського парламенту визнати Голодомор актом геноциду українського народу", - написав він.

Також під час зустрічі Порошенко і Фарруджа домовилися про необхідність активізації контактів між Україною та Мальтою на міжпарламентському рівні, чому сприятиме недавно створена у мальтійському парламенті група дружби з Україною.

Крім того, співрозмовники відзначили високий рівень двосторонніх українсько-мальтійських відносин, повідомляє прес-служба голови української держави.

Зокрема, Порошенко подякував за незмінну підтримку з боку Мальти суверенітету і територіальної цілісності України, а також європейських прагнень українського народу.

Співрозмовники також привітали ратифікацію Верховною Радою Конвенції між Урядом України і Урядом Мальти про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Нагадаємо, напередодні прем'єр Володимир Гройсман в Ізраїлі обговорив визнання Кнесетом Голодомору геноцидом українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram