ГоловнаПолітика

Порошенко активував санкції проти 1700 компаній і фізосіб, у тому числі соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники"

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Порошенко активував санкції проти 1700 компаній і фізосіб, у тому числі соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради Національної безпеки і оборони про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб.

Про це йдеться в указі №133 від 15 травня, опублікованому на сайті президента.

"Відповідно до ст. 107 Конституції України постановляю... вести в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"", - йдеться в документі.

Цим самим указом визнаються такими, що втратили чинність, низка аналогічних указів президента від 2015-го і 2016 років. Цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

"Підтримати пропозиції про продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів (розпорядження від 26 квітня 2017 р. № 288-р), Службою безпеки та Національним банком України", - наголошено в тексті рішення РНБО.

Серед іншого, цим указом передбачене блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" в рамках обмежень, накладених на Mail.Ru Group. Провайдери також повинні будуть заблокувати доступ до самого сайту Mail.ru.

Заблоковані будуть також сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb, а також доступ до всіх сервісів "Яндекса", крім головної сторінки пошуковика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram