ГоловнаПолітика

ВРП планує до червня-липня розглянути матеріали суддів-"п'ятирічок", - Бенедисюк

Залишилося близько 800 матеріалів.

ВРП планує до червня-липня розглянути матеріали суддів-"п'ятирічок", - Бенедисюк
Фото: Макс Требухов

Вища рада правосуддя планує розглянути 800 матеріалів суддів-"п'ятирічок" до червня-липня цього року. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

"Ми хотіли б розглянути всі 800 матеріалів суддів-«п'ятирічок» хоча б до червня-липня цього року. Процес затягує той факт, що закон «Про Вищу раду правосуддя» передбачає загальну процедуру призначення суддів, зокрема, шляхом вивчення суддівських досьє. Без обробки досьє ВРП не може передати Президентові рекомендацію на призначення судді", - сказав він.

"Інформацію про кожного суддю збирає Вища кваліфікаційна комісія суддів України. На сьогодні комісія не змогла передати нам усі досьє суддів-«п'ятирічок» в електронному вигляді. Ми отримали тільки 300 суддівських досьє, оскільки раніше ВККС була зайнята підготовкою досьє кандидатів до Верховного Суду. А це кілька сотень людей. Зараз робота прискорилася", - зазначив Бенедисюк.

Нагадаємо, 26 січня ВРП внесла 61 подання Президенту на призначення суддів, у яких закінчився 5-річний термін повноважень. До внесення змін у Конституцію призначенням суддів-"п'ятирічок" займався парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram