ГоловнаПолітика

Суд заарештував організатора нападу на Тетяну Чорновол

Уродженця Дніпропетровської області в січні затримали в Білорусі. У травні його екстрадували в Україну.

Суд заарештував організатора нападу на Тетяну Чорновол
Фото: www.dyvys.in

Один із районних судів Києва за клопотанням Генеральної прокуратури в суботу, 13 травня, виніс рішення про взяття під варту строком на 2 місяці організатора нападу на Тетяну Чорновол.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

"Сьогодні, 13 травня, один з районних судів Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України ухвалив рішення про взяття чоловіка під варту терміном на 2 місяці. Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Уродженця Дніпропетровської області в січні цього року затримали в Білорусі. Його підозрюють в організації замаху на вбивство колишнього активіста, а нині народного депутата України.

Оперативники Департаменту карного розшуку встановлювали місцезнаходження 47-річного уродженця м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області з жовтня 2014 року. Правоохоронці встановили, що в листопаді 2013 року саме цей чоловік шляхом підкупу схилив чотирьох осіб до вчинення умисного вбивства Тетяни Чорновол - однієї з активних учасниць масових протестів у Києві 2013-2014 рр.

Наприкінці грудня 2013 року зловмисники, реалізуючи свій задум, намагалися скоїти умисне вбивство Чорновол, видавши його за дорожньо-транспортну пригоду. Наздогнавши автомобіль потерпілої, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки авто - завдали жінці кількох ударів, після чого втекли.

За цим фактом на початку лютого 2014 року відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі кваліфікували дії зловмисників за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) і пунктами 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України - як замах на вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів, виконаного на замовлення групою осіб. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У жовтні 2014 року організатора злочину оголосили спочатку в державний, а потім і в міжнародний розшук через канали Інтерполу. На нього було виставлено так звану "червону картку".

У січні 2017 року чоловіка затримали в столиці Білорусі Мінську. У травні його екстрадували в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram