ГоловнаПолітика

Депутат міськради Ірпеня задекларував 586 квартир

Ігор Оверко є керівником і співзасновником будівельної фірми "Синергія".

Депутат міськради Ірпеня задекларував 586 квартир
Игорь Оверко
Фото: mistoinform.com.ua

Депутат Ірпінської ради від "Нових облич" Ігор Оверко має у власності 186 квартир, ще 400 квартир депутат продав минулого року.

Про це повідомляють на сайті громадського руху "Чесно" з посиланням на електронну декларацію політика.

Сам Оверко каже, що задекларованих квартир не 186, а 191.

"Я точно знаю кількість квартир, які задекларував. Їх 191. Усі квартири я зареєстрував на своє ім'я, в подальшому я їх продаватиму так, як це визначено законом: я йду до нотаріуса, ми проводимо всі необхідні дії. Це не є схемою ухилення (від сплати податків, - ред.), я легалізував усі квартири з метою оплатити все, що повинен сплатити державі. Не треба думати, що я щось приховую - я сплачую всі податки державі", - наголосив депутат.

За рік Оверко заробив усього близько 20 тис. гривень. Окрім того, в 2016 році він припинив право власності на 400 квартир. Дохід від продажу нерухомості становив понад 50 млн гривень.

Крім квартир, у депутата є чотири житлові будинки, 18 земельних ділянок і понад 16 млн гривень заощаджень.

Оверко є керівником і співзасновником будівельної фірми "Синергія".

"Я займаюся будівництвом. Сюди я вкладаю всі кошти. У сім'ї я головний працівник, на сім'ю заробляю в основному я - утримую дружину і двох дітей", - додав депутат.

Нагадаємо, в квітні Нацагентство з запобігання корупції пообіцяло впродовж місяця завершити перевірку е-декларацій чиновників за 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram