ГоловнаПолітика

Януковичу запропонували три варіанти відеозв'язку з судом

Екс-президент може брати участь у суді 18 травня, де б він не перебував.

Януковичу запропонували три варіанти відеозв'язку з судом
Фото: tsn.ua

Оболонський районний суд Києва запропонував екс-президентові Віктору Януковичу три варіанти відеозв'язку з судом, де б він не перебував у момент засідання.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган із посиланням на представника держобвинувачення, прокурора військової прокуратури Руслана Кравченка.

Відповідний лист-роз'яснення надіслано адвокатам Януковича.

За словами прокурора, участь у підготовчому судовому засіданні передбачається не через міжнародну правову допомогу, тому звертатися в державні органи РФ немає необхідності. Своїм рішенням Оболонський райсуд Києва дав можливість екс-президентові "не прикріплятися" до жодного з російських судів, ні до будь-яких інших органів.

"Янукович не раз заявляв про своє бажання брати участь у судовому процесі. Ось ми і подивимося, чи були ці заяви правдивими, чи просто піаром. На сьогодні йому надано всі можливості брати участь у суді 18 травня за допомогою відеозв'язку, де б він не був. Тепер усе залежить від сторони захисту", - додав прокурор.

Нагадаємо, Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Звинувачення проситиме про довічний термін для Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram