ГоловнаПолітика

Фігуранта справи Мартиненка суд відправив під нічний домашній арешт

Ім'я і прізвище підозрюваного НАБУ не розкриває.

Фігуранта справи Мартиненка суд відправив під нічний домашній арешт
Фото: hvylya.org

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для одного з керівників державного концерну "Ядерне паливо", якого підозрюють в участі в розкраданні коштів державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) у розмірі 17,28 млн доларів.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Також рішенням суду підозрюваного зобов'язали носити електронний засіб контролю (браслет) і здати всі паспорти.

Зазначеного чиновника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Створення злочинної організації", "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ").

"22 квітня йому було повідомлено про підозру у порядку, встановленому для випадків, коли підозрюваний перебуває за межами України. 4 травня посадовець отримав повідомлення про підозру особисто", - йдеться в повідомленні.

Ім'я і прізвище підозрюваного прес-служба Національного антикорупційного бюро не розкриває.

Як повідомлялося 26 квітня, Солом'янський суд відпустив під нічний домашній арешт строком на два місяці гендиректора держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Олександра Сорокіна.

23 квітня НАБУ повідомило про підозру гендиректору СхідГЗК у справі Мартиненка.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкримінують виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагала заставу 100 млн грн. Але суд вирішив відпустити обох на поруки.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram