ГоловнаПолітика

Держказначейство отримало конфісковані в Януковича $1,5 млрд

Бюджет поповнився на 40 млрд гривень.

Держказначейство отримало конфісковані в Януковича $1,5 млрд
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Перерахування конфіскованих в оточення Віктора Януковича 1,5 млрд доларів на рахунки Державного казначейства завершено, повідомив генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці.

"Виконали цю операцію через комп'ютери хороші робітниці Ощадбанку", - зазначив він.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у п'ятницю на спільному брифінгу повідомили, що набуло чинності рішення суду останньої інстанції про конфіскацію арештованих 1,5 млрд доларів Януковича та його оточення.

Пізніше в розпорядженні ЗМІ виявилися витяги з судового рішення про конфіскацію. Кошти конфісковані в рамках вироку, винесеного Аркадію Кашкіну - екс-директору компанії "Газ України-2020", яку пов'язують з "гаманцем" Януковича Сергієм Курченком.

Вердикт Краматорського райсуду Донецької області має дату 28 березня 2017 року. Суд затвердив угоду про визнання провини від 21 березня між Кашкіним і військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом.

Кошти конфісковані з рахунків Ощадбанку і Приватбанку. Значна їх частина - це облігації внутрішньої держпозики.

Луценко на брифінгу згадав, що один із членів угруповання Януковича "дав повні викривальні свідчення проти керівництва, про способи і методи розкрадання, про конкретні фірми і рахунки в світі, а також подальше їх використання в Україні". Це взяв до уваги Краматорський суд, і обвинуваченого було засуджено умовно. Він і суддя, який виносив рішення про конфіскацію, перебувають під захистом, додав Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram