ГоловнаПолітика

Лубківський: у Македонії ескалація політичної кризи, про державний переворот поки що не йдеться

Посольство США в Македонії вже рішуче засудило насильство в парламенті.

Лубківський: у Македонії ескалація політичної кризи, про державний переворот поки що не йдеться

Координатор Руху "Справедливість" посол Маркіян Лубківський повідомив, що в Скоп'є (Македонія) ескалація політичної кризи. Про державний переворот поки що говорити не випадає.

За словами дипломата, після того як головою зборів голосами соціал-демократів Зорана Заєва і албанських партій було обрано Талата Джафері, прихильники руху "За спільну Македонію" увірвалися в парламент, завдавши серйозних травм і побоїв лідерам есдеків Заєвау і Альянсу албанців Зіядіну Селі.

"Насильство в парламенті вже рішуче засудило посольство США в Македонії, підкресливши, що американська сторона буде співпрацювати з новообраним головою парламенту Талатом Джафері", - підкреслив Лубківський.

На події в Скоп'є відреагували і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, а також єврокомісар Йоганнес Ган, які закликали сторони "припинити протистояння".

А вже 1 травня в Скоп'є прибуде заступник помічника держсекретаря Браян Хойт Лі, який, як очікується, проведе переговори з президентом Македонії Джордже Івановим та іншими македонськими політичними лідерами з приводу формування нового уряду і реформ, втілення яких приведе Македонію до членства в ЄС і НАТО".

"Поки що про державний переворот говорити не випадає, але ситуація продовжує залишатися напруженою, оскільки до Скоп'є стікаються люди з регіонів", - підкреслив посол.

Президент країни Іванов запросив лідерів політичних сил на негайні консультації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram