ГоловнаПолітика

Світлична очолила рейтинг ефективності губернаторів від КВУ

Юлія Світлична випередила колег удруге поспіль.

Світлична очолила рейтинг ефективності губернаторів від КВУ
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Комітет виборців України за підсумками І кварталу 2017 року опублікував результати оцінки діяльності голів державних адміністрацій. Перше місце в рейтингу ефективності губернаторів, як і минулого року, зайняла голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

До першої п'ятірки рейтингу діяльності губернаторів Комітету виборців України також увійшли голови Донецької цивільно-військової, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської ОДА.

У КВУ зазначають, що за перші три місяці року область під керівництвом Світличної змогла наростити темпи будівництва до 32,8% (при 21% загалом по Україні), а промисловість зросла до 2,6% (при 0,4% по країні). До того ж суттєво зріс експорт вироблених Слобожанщиною товарів - 20,3%.

Експерти наголошують, що Юлія Світлична чітко і системно діяла в умовах кризової ситуації в Балаклії. Санкціонована головою Харківської ОДА евакуація понад 19 тис. населення під час вибухів на арсеналі - перша масштабна операція такого роду за всі роки незалежності й аварії на ЧАЕС. Це допомогло уникнути трагічних наслідків і людських жертв.

Харківська область також лідирує і в забезпеченні учасників АТО житлом і земельними ділянками. Понад 5,5 тисячі ветеранів уже отримали земельні наділи.

При формуванні рейтингу КВУ враховував дані Держстату щодо десяти показників соціально-економічного розвитку регіонів і опитування регіональних експертів (246 осіб), які дали оцінку діяльності голів ОДА під час вирішення кризових ситуацій, з лобіювання інтересів регіону, допомоги армії і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram