ГоловнаПолітика

Логвинський претендуватиме на посаду президента ПАРЄ в разі відставки Аграмунта

У п'ятницю Аграмунт виступить із заявою щодо свого статусу.

Логвинський претендуватиме на посаду президента ПАРЄ в разі відставки Аграмунта
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

У разі відставки Педро Аграмунта на посаду президента Парламентської асамблеї Ради Європи претендуватиме віце-президент ПАРЄ і делегат від України Георгій Логвинський.

Про це повідомив депутат Борислав Береза в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Питання про те, що він залишиться президентом, уже не стоїть... Після цього буде проведено певні зміни в керівництві, а саме з огляду на те, що зараз квота Європейської народної партії, відповідно, вона висуне одного зі своїх віце-президентів на позицію президента. Шестеро осіб, які є членами партії, серед них також представник України Логвинський, претендуватимуть на позицію голови ПАРЄ", - сказав Береза.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко прогнозує відставку Аграмунта 28 квітня.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи слухання в ПАРЄ поїздки Аграмунта в Сирію разом із російською делегацією.

"Аграмунт уже не тонко, а грубо натякає на свою відставку в п'ятницю (28 квітня, - ред.), після закінчення цієї сесії", - написала вона, зазначивши, що 28 квітня Аграмунт виступить із заявою щодо свого статусу.

Нагадаємо, делегації України, Данії та Польщі в ПАРЄ у своїй заяві закликали Асамблею оголосити несанкціонованим візит Аграмунта в Сирію з російською делегацією. Пізніше до заяви приєдналися делегації Литви, Німеччини, Австрії.

Аграмунт, своєю чергою, пояснив, що здійснив у березні візит до Сирії з російською делегацією як іспанський сенатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram