ГоловнаПолітика

У Кабміні поки що не готові припинити постачання електрики в "ДНР"

Заборгованість ОРДО вдесятеро менша, ніж ОРЛО.

У Кабміні поки що не готові припинити постачання електрики в "ДНР"

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що припинення постачання електроенергії в "ДНР" розглядається, але "не стоїть так гостро, як у Луганській області".

"Заборгованість [за електроенергію] Донецької області становить 5,8 млрд, а з них трохи менш ніж 500 млн - це заборгованість споживачів на неконтрольованій території... Питання можливого відключення розглядається, але не стоїть так гостро, як у Луганській області", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Однак Тука зазначив, що останнім часом оплата за електроенергію з "ДНР" не надходить.

Заступник міністра визнав, що "ЛНР" може частково покрити дефіцит електрики за рахунок постачання з Росії.

"Не в повному обсязі, а частково вони так і роблять. Є лінія електроживлення, яка йде до Луганської області з Росії. Але в повному обсязі вона не здатна забезпечити Луганську область електроенергією", - зазначив Тука.

Нагадаємо, в ніч на вівторок було повністю припинено постачання електроенергії з України на тимчасово неконтрольовану територію Луганської області. У результаті Луганськ, Алчевськ і Перевальськ деякий час залишалися без світла.

Відключення стало результатом боргів споживачів ОРЛО перед компанією "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) в розмірі 4,9 млрд гривень. Воно погоджене з Міненергетики України.

Кабмін у 2015 році зобов'язав ЛЕО, яке входить у групу компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, постачати електрику на непідконтрольні території Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram