ГоловнаПолітика

Екс-главу міліції Миколаєва виправдали у справі про розгін місцевого Майдану

Розгляд у суді кримінального провадження тривав з червня 2015 року.

Екс-главу міліції Миколаєва виправдали у справі про розгін місцевого Майдану
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Центральний районний суд Миколаєва виправдав колишнього начальника Миколаївського міського управління міліції Олега Шевчука, обвинуваченого в розгоні восени 2013 року місцевого Євромайдану.

Відповідне рішення ухвалене сьогодні, 21 квітня, суддею Світланою Скрипченко, повідомляє УНІАН.

Розгляд у суді кримінального провадження стосовно екс-начальника міського управління міліції тривав з червня 2015 року.

"Суд постановив визнати Олега Шевчука невинним і виправдати за відсутністю в його діях складу злочину, скасувати раніше обраний запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - повідомили в прес-службі суду.

Провівши судовий розгляд, дослідивши надані стороною обвинувачення і захисту докази, оцінивши їх в сукупності, суд дійшов до висновку, що жодне з заявлених стороною обвинувачення тверджень про винність Олега Шевчука не знайшло свого підтвердження. Це підтверджується численними свідченнями свідків і потерпілих, даних під час судового розгляду, і низкою матеріалів кримінального провадження, заявили в суді.

Державне обвинувачення просило суд визнати Шевчука винним у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 365, ст. 340 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, і незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

За даними прес-служби прокуратури Миколаївської області, Шевчук віддав підлеглим працівникам міліції незаконні накази про припинення в ніч 23 листопада 2013 року мирної безстрокової акції на підтримку підписання Угоди про асоціацію України і ЄС. До учасників акції була застосована сила, їхні намети були демонтовані.

20 травня 2015 року Шевчуку повідомили про підозру у перевищенні повноважень.

Раніше в квітні четверо беркутівців, підозрюваних у вбивствах на Майдані, виїхали в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram