ГоловнаПолітика

Російському "Мегаполісу" віддають конфісковане майно, - нардеп

Андрій Левус заявив про спроби "злити" справу.

Російському "Мегаполісу" віддають конфісковане майно, - нардеп
Фото: nfront.org.ua

Печерський суд сьогодні, 12 квітня, зобов'язав повернути конфісковані тютюнові вироби російському тютюновому монополісту "Тедіс-Україна". Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав народний депутат України Андрій Левус.

Зокрема, за даними політика, в Рівному мають повернути близько 2 тис. ящиків цигарок, а в Полтаві - близько 2 млн пачок. Він зазначив, що два тижні тому "пройшли обшуки Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ в Антимонопольному комітеті щодо російського тютюнового монополіста "Тедіс-Україна".

"Юрій Луценко повідомив: слідством встановлено, що справжніми власниками компанії є представники великого російського бізнесу і соратники керівника країни-агресора. Зокрема, це феесбешник Кесаєв, який також є власником російського Заводу ім. Дегтярьова, що випускає озброєння для Росії. Через фіктивні фірми нею було виведено в Росію 2,5 млрд грн, частиною з них було профінансовано терористичні організації ДНР і ЛНР", - пише Левус.

Він переконаний, що сьогоднішнє рішення суду дуже схоже на спроби "злити" цю справу.

"Ми звертаємося до ГПУ й особисто до до генерального прокурора Юрія Луценка негайно відреагувати на ці рішення суду. Адже після гучних заяв від ГПУ про виведення компанією "Тедіс-Україна" мільярдів гривень у Росію і фінансування тероризму це не просто справа про шахрайство, а питання національної безпеки країни. ГПУ повинна подати апеляцію на рішення суду, а слідчого ГПУ Машика В.П., який погодився в суді повернути цигарки, перевірити на предмет підкупу з боку російської феесбешної компанії. Ми тримаємо на контролі цю справу й очікуємо не тільки припинення діяльності російського монополіста, який фінансував терористів на Донбасі, а й притягнення до відповідальності винних з української сторони", - заявив Левус.

Нагадаємо, як повідомляли раніше, Генеральна прокуратура підозрює голову і членів Антимонопольного комітету України в отриманні хабарів від цигаркових монополістів. Зокрема, під підозру прокуратури потрапили бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Російської Федерації Сергій Кацієв і Ігор Кесаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram