ГоловнаПолітика

ГПУ попросила суд дозволити заочне розслідування щодо Аксьонова та Поклонської

Десятьом кримським "чиновникам" і "депутатам" складено письмові повідомлення про нову підозру.

ГПУ попросила суд дозволити заочне розслідування щодо Аксьонова та Поклонської
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України просить суд дозволити спеціальне досудове розслідування стосовно "голови Ради міністрів" анексованого Росією Криму Сергія Аксьонова і колишнього підконтрольного Кремлю прокурора півострова, чинного депутата Держдуми Росії Наталії Поклонської.

Про це інформує прес-служба відомства.

Також прокуратура просить суд дозволити заочне розслідування щодо "міністра внутрішніх справ" анексованого Криму Сергія Абісова, екс-начальника управління СБУ в Севастополі Петра Зими, спікера кримського парламенту Володимира Константинова, нинішнього глави "МНС" Криму Сергія Шахова, депутата "парламенту" Севастополя Олексія Чалого.

"Ухвалення судом рішення про надання такого дозволу дозволить завершити досудове розслідування щодо так званих чиновників АР Крим та м. Севастополя і направити обвинувальні акти у суд", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у зв'язку з неодноразовою неявкою підозрюваних на виклики слідчого і прокурора, а також відсутністю поштового зв'язку з тимчасово окупованою територією півострова Крим складено письмові повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру В. Константинову, С. Аксьонову, Н. Поклонській, С. Абісову, В. Мельниченку, С. Шахову, Р. Теміргалієву, П. Зимі, А. Чалому і Ю. Дойнікову.

Наголошується, що ці особи протягом лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Криму, створили "злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу і зміни меж території України всупереч встановленому порядку, а також брали участь в ній".

Як повідомлялося в березні, прокуратура повідомила про підозру 136 екс-депутатам Верховної ради Криму і міськради Севастополя. 16 кримінальних проваджень вже перебувають в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram