ГоловнаПолітика

Рада запросила керівників НКРЕКП, АМКУ, НАЗК і ФДМ відзвітувати в парламенті

За присутність кожного нардепи голосували окремо.

Рада запросила керівників НКРЕКП, АМКУ, НАЗК і ФДМ відзвітувати в парламенті
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада запросила на пленарне засідання для звіту голову НКРЕКП Дмитра Вовка, голову Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва, голову Нацагентства з питань протидії корупції Наталію Корчак і голову Фонду держмайна Ігоря Білоуса.

За присутність кожного голосували окремо, повідомляє "112 Україна".

Таку пропозицію висловив голова парламенту Андрій Парубій після блокування трибуни, а також обурення нардепів, які виступали за відставку керівництва НКРЕКП і звіт про принципи формування комунальних тарифів.

Нагадаємо, сьогодні депутати фракції Радикальної партія Олега Ляшка заблокували трибуну Ради, вимагаючи скасувати рішення НКРЕКП про введення абонплати за користування газовою інфраструктурою.

Раніше НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність. Нові тарифи, по суті, є абонплатою за під'єднання до системи газопостачання й оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. За оцінками комісії, абонплата становить близько 92 гривень на місяць для найпоширенішого лічильника.

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про абонплату має бути призупинено. НКРЕКП пообіцяла розглянути це питання 10 квітня. Того самого дня відбудеться відкрите засідання комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram