ГоловнаПолітика

В Україні відбувається саботаж подачі е-декларацій чиновниками, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" запропонував оприлюднити декларації на відомчих сайтах.

В Україні відбувається саботаж подачі е-декларацій чиновниками, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

В Україні відбувається саботування процесу подачі електронних декларацій чиновниками. Таку думку висловив лідер руху "Справедливість", колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю "Телеканалу 112".

Коментуючи останні скандали довкола е-декларування і сайту НАЗК, Наливайченко зазначив, що все це є свідченням того, "наскільки відірваний уряд від реальних потреб і реальних загроз корупції в нашій державі".

Він зазначив, що чиновники до суботи зобов'язані подати електронні декларації. "Знаєте, що вони зараз роблять? Беруть лікарняні, валять сайт. Інакше як імітацією і диверсією всередині держави назвати не можна", - зазначив він.

На уточнювальне запитання, хто саме "валить сайт", Наливайченко зазначив, що в уряді є Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, яка повинна захищати урядові ресурси і забезпечувати нормальну роботу сайту щодо е-декларування. Ця служба підпорядкована прем'єр-міністру.

"Це його прямий обов'язок ще вчора, не сьогодні вживати всіх заходів, захищати цей сайт. В Україні найкращі програмісти. Це відомо всьому світу. На Фейсбук заходять мільйони громадян щодня, а на один сайт НАЗК зайшла тисяча і він помер", - зазначив лідер руху "Справедливість".

"Я взагалі вважаю, що все це зволікання, всі ці штучні проблеми, всі ці нікому не цікаві так звані скандали зроблені тільки для того, щоб саботувати своєчасну звітність уже самих чиновників", - сказав Наливайченко.

Він зазначив, що кожне міністерство, кожне державне відомство має свій сайт. "Так виставте електронні декларації там. Починайте на своїх сайтах - урядових. Офіційних. Це буде щиро, в країні, чиї програмісти вважаються одними з найкращих у світі", - наголосив лідер руху "Справедливість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram