ГоловнаПолітика

У Львівській області за підозрою в організації перекриття траси біля кордону з Польщею затримали двох киян

Досудове розслідування проводиться за чотирма статтями.

У Львівській області за підозрою в організації перекриття траси біля кордону з Польщею затримали двох киян
Фото: varta1.com.ua

За підозрою в організації вчинення провокацій з перекриттям дороги неподалік кордону з Польщею у Львівської області затримано двох жителів Києва.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Як відомо, 29 березня в с. Гряда Жовківського району близько 150-200 осіб, рухаючись по пішохідному переходу автодороги державного значення "Львів-Рава-Руська", перешкоджали руху транспортних засобів. Водночас, група осіб використовувала написані плакати українською і польською мовами і вигукувала гасла з закликами, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та зміну територіального устрою України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, окремі особи не реагували на вимоги співробітників поліції про припинення незаконних та протиправних дій, заподіявши тілесні ушкодження двом працівникам правоохоронного органу. Під час огляду місця події вилучили предмети і документи, які свідчать про організований характер незаконних дій, допитано близько 100 свідків.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому облуправлінням СБУ за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 161 ( порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності та за іншими ознаками), ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов'язане з опором представникові влади, який припиняв хуліганські дії) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, встановлюються обставини організації та вчинення цих злочинів.

Як повідомлялося, СБУ вважає обстріл генерального консульства Польщі в Луцьку і перекриття групою невідомих траси біля Львова частиною інформаційної спецоперації спецслужб Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram