ГоловнаПолітика

Україна повинна вимагати консультацій у рамках Будапештського меморандуму, - Бурбак

"Росія бачить один шлях вирішення конфлікту - військовий".

Україна повинна вимагати консультацій у рамках Будапештського меморандуму, - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Росія вийшла з формату переговорів у Мінську і готується до ескалації конфлікту. Про це свідчать постійні обстріли, відмова виводити війська і націоналізація української власності, вважає керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, про що він заявив під час Погоджувальної ради.

«Росія відправила в український Крим підводні човни з крилатими ракетами. Росія погрожує розмістити ядерне озброєння на території Криму і готує до цього інфраструктуру на території півострова. Це вже виклик не тільки Україні, а й НАТО», - підкреслив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що розміщення тренувальних таборів на території Криму, накопичення там живої сили і техніки вказують лише на те, що Кремль готується до бойових дій.

«Росія бачить один шлях вирішення конфлікту - військовий. Україна, як член Ради Безпеки ООН, повинна ініціювати засідання і вимагати консультацій у рамках Будапештського меморандуму», - заявив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що фракція підтримує рішення РНБО про повне припинення переміщення товарів на окуповані території Донбасу та вимагає санкцій проти європейських парламентаріїв, які днями прибули у Крим.

«Народний фронт» і надалі буде підтримувати всі рішення, спрямовані на розширення санкцій проти агресора. Сподіваємося, так само жорсткі, але справедливі санкції будуть введені і проти парламентаріїв з Європи, Латинської Америки і СНД, які прибули днями у Крим», - підкреслив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram