ГоловнаПолітика

Росія змінила тактику на знищення інфраструктури на Донбасі, - Жебрівський

Зараз РФ намагається грати в Придністровський сценарій.

Росія змінила тактику на знищення інфраструктури на Донбасі, - Жебрівський
Фото: donoda.gov.ua

Російська Федерація змінила тактику на Донбасі і тепер спрямовує зусилля на руйнування інфраструктури на тимчасово окупованих територіях.

Про це сказав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі "5 каналу".

"Відновилися досить значні обстріли і Росія змінила тактику, в тому числі на руйнування інфраструктури, це правда ... Сьогодні українська власність, українські надра, український метал намагаються продати через Росію в світі. Такі компанії повинні отримати санкції, і я думаю, що наше Міністерство закордонних справ, наші дипломати, все-таки, вдадуться до таких заходів", - зазначив Жебрівський.

За словами голови ОВДА, тактика Росії була спрямована на те, щоб легалізувати вибори і "впарити" курячого полковника Захарченка і сторожа Плотницького у вигляді так званих політиків".

"Коли стало зрозуміло, що це не вдасться, були надії на великого друга Трампа. Зараз, на мій погляд, Росія намагається грати в Придністровський сценарій, в "заморожування" тимчасово окупованих територій", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, 1 березня "ДНР" і "ЛНР" оголосили про початок процесу "націоналізації" українських підприємств, які перебувають на території, яку контролюють сепаратисти. Приводом стала блокада залізничного сполучення з окупованою територією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram