ГоловнаПолітика

Кандидат у комісію аудиту НАБУ назвав посередніми результати роботи бюро

Вказувати на конкретні недоліки він не став.

Кандидат у комісію аудиту НАБУ назвав посередніми результати роботи бюро
Найджел Браун

Кандидат на посаду незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро України Найджел Браун вважає результати НАБУ посередніми. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, неправильно мати якесь упереджене ставлення до якогось органу. Я можу робити висновки, тільки виходячи з того, що я читаю в пресі. Я вважаю, що НАБУ є дуже важливим органом у системі боротьби з корупцією, але якщо врахувати всі ресурси, які витрачаються на діяльність - гроші, людські ресурси - то тоді потрібно, напевно, зробити висновок про те, що результати діяльності на сьогодні є посередніми", - зазначив Браун. Разом з тим, вказувати на якісь конкретні недоліки, він не став, оскільки "потрібно розбиратися в системі, як проходить процес слідства".

Нагадаємо, кандидатура британського слідчого Найджела Брауна на посаду незалежного аудитора НАБУ від Верховної Ради виникла безпосередньо перед голосуванням з подачі БПП і "Народного фронту" і не була узгоджена профільним комітетом. Разом із тим, отримати більшість голосів він не зміг, незважаючи на те, що його опонент залишився практично без підтримки парламенту.

До складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності НАБУ входять три людини - від Президента, ВР і Кабміну. За результатами аудиту вони можуть визнати роботу бюро неефективною і, відповідно до закону, звільнити голову НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram