ГоловнаПолітика

Кабмін підтримав поліцію в конфлікті з Парасюком

Міністри засудили ініціаторів блокади.

Кабмін підтримав поліцію в конфлікті з Парасюком
Фото: mvs.gov.ua

Урядовці випустили заяву "щодо останніх подій навколо блокування переміщення товарів через лінію розмежування", в якій називають законними дії поліції в сутичці з нардепом Володимиром Парасюком і іншими учасниками блокади.

"Ініціатори подій останніх кількох тижнів намагалися розколоти суспільство і поставити під загрозу відновлення економічного зростання, перші ознаки якого ми спостерігали останнім часом. Під нібито патріотичними гаслами здійснювалася блокада, яка насправді вже завдала великої шкоди країні", - сказано в заяві.

Зазначають, що в правовій державі протидіяти беззаконню можна тільки законними методами.

"У цій ситуації правоохоронні органи діяли цілком відповідно до рішення РНБО від 16 лютого 2017 року та норм чинного законодавства, працювали професійно і не завдали нікому шкоди. Незважаючи на те, що існувала ймовірність застосування проти них зброї, правоохоронні органи виявили витримку і не допустили небезпечного розвитку конфліктної ситуації", - заявили члени Кабміну.

Уряд зазначає, що доклав чимало зусиль, щоб вийти з торішньої кризи, тому вважає неприпустимим її повторення.

"Україна, незважаючи на всі складності, повинна йти шляхом відновлення своєї незалежності. Енергонезалежність - один з наших пріоритетів, і ми будемо продовжувати робити конкретні кроки для її досягнення", - сказано в заяві.

Нагадаємо, ввечері 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку. Один з них - народний депутат Парасюк - затіяв бійку, намагаючись вирвати зброю у поліцейських. За словами голови поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в результаті конфлікту семеро співробітників поліції отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані.

Соратники Парасюка повідомили, що нардеп й інші учасники блокади теж постраждали, оскільки нацгвардійці застосували до них сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram