ГоловнаПолітика

Блокада на Донбасі може призвести до захоплення Маріуполя, - Чорновол

Дії учасників блокади - піар, який фінансує Москва, вважає народний депутат.

Блокада на Донбасі може призвести до захоплення Маріуполя, - Чорновол
Фото: Макс Требухов

Блокаду на Донбасі використовує Москва, щоб захопити Маріуполь. Про це сьогодні на мітингу проти блокади заявила народний депутат Тетяна Чорновол, пишуть Українські новини.

"Почалася програма Москви з віджиму підприємств, які контролює Україна. Далі – Авдіївський коксохім, який залежить від цієї енергії і який у разі зупинки ТЕС вмирає назавжди, перестає виробляти кокс для маріупольських металургійних підприємств... Війна - це економічні перемоги. Тільки-но тут зупиняться підприємства, ворог почне розгойдувати Маріуполь", - зазначила народний депутат.

За її словами, ворог може прикриватися українськими прапорами.

Народний депутат Ігор Лапін наголосив, що через відсутність запасів палива і сировини блокада загрожує енергетичній безпеці країни.

"Сьогодні ми обороняємо нашу державу, ми обороняємо Україну. Щоб фортеця вистояла перед тим, як закрити всі ворота, необхідно мати запаси. Але цих запасів не було зроблено. І потрібно як мінімум посадити до в'язниці тих саботажників, які не забезпечили запаси", - додав Ігор Лапін.

Нагадаємо, раніше Тетяна Чорновол заявила, що блокада - це піар, який фінансує Москва через об'єднання "Самопоміч". Увечері на депутата напали блокувальники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram