ГоловнаПолітика

Захист і обвинувачення Насірова оскаржать рішення суду про запобіжний захід (оновлено)

Питання про внесення застави буде вирішуватися пізніше.

Захист і обвинувачення Насірова оскаржать рішення суду про запобіжний захід (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Адвокати заарештованого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також сторона обвинувачення, мають намір оскаржити рішення про обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначають, що захист уже у вівторок подасть апеляцію на резолютивну частину рішення Солом'янського райсуду Києва, яка потім буде доповнена після отримання повного тексту рішення.

"Уже сьогодні буде подана апеляція, поки що такий самий короткий текст, як і короткий текст рішення, який у нас є. А далі будемо доповнювати", - розповів адвокат Насірова Олександр Лисак.

Він також зазначив, що питання про внесення застави буде вирішуватися пізніше.

"Поки ми повинні пройти апеляцію. Будемо дивитися, як апеляція проходитиме. Тому немає сенсу вносити заставу, коли ще апеляція не пройшла", - пояснив адвокат.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура також має намір оскаржити рішення суду.

"Так, ми будемо подавати апеляцію на рішення суду", - сказали в САП.

Оновлення. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що задоволений запобіжним заходом у вигляді утримання під вартою, але застава - занадто маленька.

"Ми готуємо апеляційну скаргу на це рішення Солом'янського районного суду Києва, оскільки в частині альтернативного запобіжного заходу - грошової застави - ми будемо дотримуватися наших початкових вимог у 2 млрд грн для того, щоб розмір застави забезпечив виконання Романом Насіровим своїх процесуальних зобов'язань", - цитує його прес-служба САП.

Нагадаємо, Насірова затримали в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розтермінування податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС.

У ніч на вівторок Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн.

САП просила суд призначити керівникові ДФС заставу в сумі 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram