ГоловнаПолітика

Суд, куди привезли Насірова, евакуювали через повідомлення про мінування (оновлено)

Засідання щодо обрання запобіжного заходу затримується вже другу годину.

 

Солом'янський районний суд Києва досі не зміг почати обрання запобіжного заходу для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова (тимчасово відсторонений від посади).

Як повідомив кореспондент LB.ua з посиланням на керівника відділу превенції Шевченківського управління поліції Володимира Катрушу, на 102 надійшло повідомлення про замінування будівлі суду. 

Оновлення 20:18. Через 20 хвилин після цього приїхали вибухотехніки, людей евакуювали. 

Оновлення 20:34. Адвокат Романа Насірова Олександр Лисак заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Під будівлею Солом'янського районного суду Києва, який повинен обирати запобіжний захід для Насірова, стоїть карета "швидкої допомоги", але Лисак сказав, що його не пускають туди. Тому він не може сказати, де глава ДФС. "Я не знаю, вивезли його з будівлі суду чи ні. Але ми, адвокати, будемо наполягати на перевезенні Насірова до Феофанії", - сказав він.

Він також назвав ситуацію, що склалася, знущанням із Насірова. "Протягом доби людина навіть не відпочивала. Возять туди-сюди. До того ж, зачіпають, як то кажуть чоловічу гідність", - сказав Лисак.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч проти 3 березня повідомили Насірова про підозру  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив главу ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив що в газовій справі Онищенка це може бути вже другий випадок симуляції хвороби.

3 березня Кабмін відсторонив Насірова від посади.

Вранці 4 березня Насірова відвезли з "Феофанії" в Інститут кардіології імені Стражеска для перевірки діагнозу. Там лікарі уточнити діагноз не змогли, але при цьому кардіологічної патології не встановили.

Насірову мають обрати запобіжний захід упродовж 72 годин після повідомлення про підозру, тобто до вечора неділі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram