ГоловнаПолітика

Насірову можуть обрати запобіжний захід по скайпу

Строк для розгляду справи закінчиться в неділю ввечері.

Насірову можуть обрати запобіжний захід по скайпу
Фото: Сергей Нужненко

У Національному антикорупційному бюро не виключають організацію відеозв'язку із судом через скайп для обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказала прес-секретар бюро Світлана Оліфіра.

"Може бути як варіант розглянуто скайп-зв'язок з судом. Але це буде зрозуміло трохи пізніше, коли буде отримана об'єктивна інформація про стан його здоров'я", - сказала вона. Такий варіант буде розглядатися у випадку, якщо лікарі не дозволять транспортувати Романа Насірова з медичного закладу.

За словами спікера Антикорупційного бюро, перевезення голови Державної служби з лікарні "Феофанія" викликане необхідністю підтвердження поставленого раніше діагнозу. "Щоб після цього детективи могли здійснювати інші процесуальні дії виходячи з об'єктивного стану здоров'я", - додала Світлана Оліфіра.

У НАБУ відзначають, що протягом 72 годин з часу затримання, Роману Насірову мають обрати запобіжний захід. "Цей термін ще не сплив, і детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури використовують всі законні процесуальні заходи для того, щоб це відбулося", - прокоментувала прес-секретар бюро.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив главу ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив що у газовій справі Онищенка це може бути вже другим випадком симуляції хвороби.

3 березня Кабмін усунув Насірова від посади.

Вранці 4 березня Насиріва відвезли з "Феофанії" в Інститут кардіології імені Стражеска для перевірки діагнозу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram