ГоловнаПолітика

На Радбезі ООН США закликали Росію припинити вогонь на Донбасі

Представник США засудив погрози спостерігачам місії ОБСЄ на сході України.

На Радбезі ООН США закликали Росію припинити вогонь на Донбасі
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Сполучені Штати Америки наполягають на необхідності повної імплементації Мінських угод і закликають Росію і підтримуваних нею сепаратистів почати з припинення вогню на сході України.

Про це заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок міністр-радник американської делегації Крістофер Клейн, передає Укрінформ.

"Ми продовжуємо підтримувати Мінські угоди та їх повну імплементацію як найкращий шлях для вирішення конфлікту у східній Україні", - підкреслив представник США в ООН.

Клейн також закликав Росію і сепаратистські сили, яких вона підтримує, "негайно почати дотримуватися режиму припинення вогню, вивести всю важку зброю і забезпечити повний та безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ".

Американський представник також засудив погрози минулої п'ятниці спостерігачам ОБСЄ і захоплення безпілотного літального апарату СММ об'єднаними російсько-сепаратистськими силами.

"Вкрай важливо, щоб ці сили припинили свої напади на цивільну інфраструктуру, зокрема на станцію фільтрації води в Донецьку", - заявив представник США.

Нагадаємо, раніше в лютому Держдеп США закликав Росію негайно встановити режим тиші на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram