ГоловнаПолітика

Семенченко вдається до маніпуляцій у заявах про блокаду, - КВУ

Експерти проаналізували виступи нардепа.

Семенченко вдається до маніпуляцій у заявах про блокаду, - КВУ
Фото: Тамара Шевчук

Народний депутат України Семен Семенченко оперує хибною і маніпулятивною інформацією у своїх публічних виступах з приводу торгівельної блокади на Донбасі. Такий висновок зробили експерти проекту Дослівно, проаналізувавши інтерв'ю Семена Семенченка на телеканалах NewsOne, «112 Україна» і виступ народного депутата під час прямої трансляції у Facebook, пише Комітет виборців України на своїй сторінці у фейсбуці. 

Експерти прийшли до висновку, що з п'яти заяв Семенченка три були хибними й одна маніпулятивною, тим часом як лише одна - правдивою.

"Українцям надзвичайно важко розібратися в ситуації з блокадою, тому їх дуже легко ввести в оману. Тим більше, коли хибні заяви поширює людина, яка є безпосереднім учасником і певною мірою ініціатором цього процесу. Хоча політики повинні розуміти, наскільки важливо зважено підходити до таких наддражливих тем», - прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Зокрема до неправдивих віднесено твердження про те, що з представниками блокади ніхто не веде переговорів; що за три роки уряд не зробив нічого для енергетичної незалежності від Росії; що Семенченко не є одним з організаторів блокади, а всього лише здійснює депутатський контроль, що для віялових відключень немає підстав.

Правдою виявилося тільки те, що Україна не готова зараз відмовитися від поставок вугілля з ОРДЛО, кажуть у КВУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram