ГоловнаПолітика

Клімкін візьме участь у сесії Ради ООН з прав людини

Голова МЗС відвідає Швейцарію 27-28 лютого.

Клімкін візьме участь у сесії Ради ООН з прав людини
Фото: 24tv.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відвідає Женеву для участі в сесії Ради Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини 27-28 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"27-28 лютого голова МЗС Павло Клімкін бере участь у роботі Сегменту високого рівня 34-ї сесії Ради ООН з прав людини, яка почалася сьогодні в Женеві", - йдеться в повідомленні.

У сесії візьмуть участь понад 60 міністрів закордонних справ, генеральний секретар ООН, голова 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, верховний комісар ООН з прав людини та інші можновладні особи.

Виступ Клімкіна заплановано на другу половину дня 28 лютого. На цей самий день також заплановано міністерський паралельний захід на тему: "Ситуація в галузі прав людини в Криму", ініційований Україною. Його співорганізаторами виступили також Латвія і Литва.

"Метою заходу є привернення уваги до проблеми окупації Криму та необхідності більш рішучих кроків міжнародної спільноти в напрямку примусу Росії до виконання резолюції Генасамблеї ООН 71/205 "Положення в галузі прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі (Україна)", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Клімкін закликав ООН бути активнішою в питанні врегулювання конфліктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram