ГоловнаПолітика

Аваков: Через три-п'ять років ми будемо мати стійку правоохоронну систему

У найближчих планах МВС - до кінця сформувати гвардію і реформувати ДСНС.

Аваков: Через три-п'ять років ми будемо мати стійку правоохоронну систему
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що стійка правоохоронна система в країні може бути побудована, коли поліція буде користуватися довірою більш ніж 50%, тобто більшості населення.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН, повідомляють на сайті відомства.

"Я дуже розраховую, що таку систему ми будемо мати в найближчі три-п'ять років. Коли ці молоді хлопці, яких ми набрали зараз за конкурсом, почнуть займати керівні посади, коли наберуться досвіду, коли перестануть розбивати машини, над чим усі так потішаються. І ця ситуація стабілізується, коли ми стабілізуємо законодавство. Але це процес, крок за кроком", - сказав Аваков.

За його словами, сьогодні в МВС працює близько 300 тис. осіб - це і Національна гвардія, прикордонники, поліція, міграційна служба, сервісні центри, ДСНС і інші служби.

"Для того, щоб розгорнути цю машину в принциповому характері, потрібен час, потрібна стратегія і тактика. І ми це робимо. Десь у нас виходить краще, десь не виходить. Але я вважаю, що ми маємо дуже хорошу динаміку, якщо взяти за три роки", - зазначив Аваков.

За його словами, на "піку" захоплення і обожнювання патрульної поліцією довіра громадян до неї була на рівні 60%, зараз же цей показник "опустився до тверезої повсякденності" - 40%.

Міністр розповів, що в найближчих планах МВС зробити реформу поліції незворотною, до кінця сформувати в повному обсязі гвардію і реформувати Держслужбу з питань надзвичайних ситуацій.

"Найближчим часом ми оголосимо про повне скорочення і знищення такого поняття, як пожежна інспекція. Замість старих МРЕВ у нас з'являться нові сервісні центри та інше. Ось це дає мені компенсацію за весь негатив, який іде в бік тих людей, котрі змушені робити непопулярні і жорсткі речі ", - зауважив голова МВС.

Нагадаємо, раніше Аваков домігся збільшення фінансування Нацполіції в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram