ГоловнаПолітика

У АП наголосили на поверненні Криму мирним шляхом

Україна подала відповідні позови до міжнародних судів.

У АП наголосили на поверненні Криму мирним шляхом
Константин Елисеев

Україна повертатиме анексований Росією Крим мирним способом з використанням міжнародних судових структур. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає 112 Україна.

"Ми будемо саме політико-дипломатичним, мирним шляхом повертати Крим Україні. Рано чи пізно це станеться, і ми будемо робити все можливе. Зокрема, з використанням інструментів міжнародних судових структур", - заявив Єлісєєв.

Заступник глави АП зазначив, що Україна подала відповідні позови, щоб російська сторона відчула відповідальність за агресивну політику щодо Криму й Донбасу

Єлісєєв додав, що в основі плану повернення Криму має залишатися стратегія реформ і боротьби з корупцією.

"Я вважаю, що в основі цієї стратегії є і повинна залишатися стратегія реформ за найкращими європейськими стандартами, стратегія боротьби з корупцією, стратегія наближення України до найкращих європейських стандартів в галузі прав людини, економіки і розвитку", - сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, 19 лютого стало відомо, що народний депутат Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента США з нацбезпеки і оборони Майклу Флінну нібито план врегулювання конфлікту між Росією та Україною, який передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму про передання Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років", і компромат на українську владу.

21 лютого прокуратура АР Крим відкрила щодо Артеменка кримінальне провадження про державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram