ГоловнаПолітика

Скасування мораторію на експорт лісу-кругляка є злочинним наміром, - Наливайченко

Чому велика кількість європейських країн має законодавчу заборону на експорт лісу, а від України вимагають іншого?

Скасування мораторію на експорт лісу-кругляка є злочинним наміром, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

Лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко вимагає від Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України дати експертну оцінку наслідків скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.

Про це він написав у своєму блозі на LB.ua.

Також колишній голова СБУ закликав порушити кримінальні провадження проти осіб, які планують вчинити злочин у системі економічної безпеки держави.

Він вимагає звернути особливу увагу на ймовірні порушення законів України і норм регламенту Верховної Ради під час спроб «просування» цієї "антиукраїнської авантюри через парламент".

«Застерігаємо народних депутатів України від підтримки законопроекту про скасування чинного мораторію. Ми уважно стежимо за порядком денним роботи парламенту і будемо поіменно фіксувати всі голосування!" - підкреслив лідер руху «Справедливість».

Наливайченко також звернувся до європейських партнерів із закликом «бути мудрими і щирими у своїх намірах».

На його думку, неможливо, з одного боку, закликати українську владу до боротьби з корупцією, а з іншого боку - підштовхувати до створення нових корупційних схем і чергового грабежу власного народу.

«Чому велика кількість європейських країн має законодавчу заборону на експорт лісу, а від України ви вимагаєте іншого?!... Між партнерами такого бути не повинно!» - підкреслив він.

Наливайченко закликав уряд врахувати сумний досвід попередників і перестати випробовувати терпіння українського народу. Він ініціює підписання Меморандуму з представниками підприємств деревообробної галузі, який гарантує подальше нарощування внутрішнього виробництва і приведення ринку деревини до цивілізованого стану.

«Справедливість» вважає ситуацію навколо мораторію на експорт деревини показовою і принциповою... Якщо будуть проігноровані національні інтереси і влада піде всупереч вимогам українського суспільства - завтра за цією ж схемою може бути скасовано мораторій на продаж землі і вкрадено найцінніше народне багатство», - підкреслив лідер руху «Справедливість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram