ГоловнаПолітика

Янукович запропонував провести референдум про статус Донбасу

Екс-президент написав листа світовим лідерам.

Янукович запропонував провести референдум про статус Донбасу
Фото: EPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович запропонував включити в "нормандський формат" представників "народу Донбасу" і провести референдум про статус цього регіону.

Агентство "Интерфакс" подає цитати з відкритого послання Януковича на адресу лідерів Польщі, Франції та Німеччини, керівників громадських організацій, президента РФ Володимира Путіна і президента США Дональда Трампа.

"Включити в переговори в рамках "нормандського формату" представників протестувальників, що представляють народ Донбасу, а в разі невиконання нинішньою українською владою Мінських угод ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу", - написав Янукович.

Він також запропонував "ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідувань злочинів, скоєних на Майдані".

Водночас Янукович закликав вимагати від української влади допустити представників спецкомісії Ради Європи і представників нинішньої української опозиції до проведення моніторингу розслідування "злочинів, скоєних в Україні з 2014 року дотепер".

Крім того, він виступив за скасування закону про амністію учасників Майдану.

Нагадаємо, напередодні народний депутат Андрій Артеменко передав адміністрації Дональда Трампа план нормалізації відносин між Україною і Росією. Ініціатива передбачає виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про здачу Криму в "оренду" Росії на 50 або 100 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram