ГоловнаПолітика

Нардеп Артеменко передав Білому дому "компромат" на Порошенка і план нормалізації відносин з Росією

Депутат запропонував провести референдум про здачу Криму в "оренду".

Нардеп Артеменко передав Білому дому "компромат" на Порошенка і план нормалізації відносин з Росією
Фото: facebook.com/PPSRF

Народний депутат з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко брав участь у розробці плану нормалізації відносин між Україною і Росією, який передали на розгляд адміністрації Дональда Трампа.

Про це пише The New York Times.

Ініціатива передбачає виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який буде винесено питання про здачу Криму в "оренду" Росії на 50 або 100 років. Крім того, Артеменко нібито надав докази корупційної діяльності президента України Петра Порошенка - "назви компаній, банківські перекази". На його думку, це повинно допомогти змістити Порошенко з посади. Артеменко повідомив, що його робота отримала заохочення з боку найближчого оточення російського президента Володимира Путіна.

"Багато хто назве мене російським агентом, американським агентом, агентом ЦРУ. Але як знайти гарне рішення між нашими країнами, якщо ми не будемо розмовляти?" - цитує видання Артеменка.

Окрім Артеменка, в підготовці плану, необхідного для зняття санкцій проти Росії, брали участь Майкл Коен (особистий адвокат Трампа, одружений з українкою) і Фелікс Сетер (російсько-американський бізнесмен, партнер Trump Organization).

Посол України у США Валерій Чалий у коментарі The New York Times заявив, що Артеменко не має права представляти альтернативні плани мирного врегулювання від імені України, а питання про проведення референдуму з приводу Криму назвав грубим порушенням Конституції України.

План був переданий радникові президента США з питань національної безпеки Майклу Флінну, але він подав у відставку 13 лютого, не давши відповіді. Коен, Сетер і Артеменко сподіваються тепер, що їхню пропозицію розгляне новий радник, коли його призначать.

Артеменко входить у фракцію Радикальної партії Олега Ляшка, але він має власну партію - "Солідарність правих сил". У публікації йдеться, що Артеменко бачить себе "лідером майбутньої України на зразок Трампа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram