ГоловнаПолітика

Нардеп Рибалка заявив про обшук у його компанії (оновлено)

Депутат стверджує, що це вже четвертий обшук за останні три роки.

Нардеп Рибалка заявив про обшук у його компанії (оновлено)
Сергей Рыбалка
Фото: liashko.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, депутат Радикальної партії Сергій Рибалка заявив про тиск на нього з боку Генпрокуратури і Служби безпеки.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Сьогодні представники Генпрокуратури та СБУ увірвалися в офіс Дніпропетровського обласного відділення Радикальної партії Олега Ляшка і в центральний офіс корпорації S.Group, яка належить моїй родині. Проводять обшуки вдома у співробітниці корпорації Галини Єлісеєвої, у якої двоє маленьких грудних дітей. Проводять обшуки в мого штатного помічника як народного депутата Карини Бабин", - написав Рибалка.

Він також заявив, що це вже четвертий обшук за останні три роки. При цьому нардеп наголосив, що корпорація S.Group - український виробник, який "старанно платить податки і створює робочі місця".

Рибалка повідомив, що в нього сьогодні була запланована низка заходів у Дніпрі, зокрема проведення особистого прийому громадян, нарада з депутатами обласної ради від Радикальної партії, а також з партійним активом. Усі ці заходи, за його словами, вже зірвано.

Оновлення. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що обшуки в офісних приміщеннях групи компаній S. Group у Дніпрі проводить департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України. Слідчі дії проводять у рамках кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України), замаху на привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, а саме 110 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України) і службового підроблення (ст. 366 КК України).

Корпорація S.Group є великим виробником снеків, які випускають під брендами "Козацька слава", Semkі, "Мачо", KartoFan, Snekkin, "Мій рибалка" та іншими.

Нагадаємо, раніше ГПУ провела обшуки в адвокатів нардепа від РП Ігоря Мосійчука і на підприємствах у Василькові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram