ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала Парубія оприлюднити прізвища депутатів парламентської коаліції

"Батьківщина" хоче, щоб країна знала, хто відповідальний за ситуацію в країні.

Тимошенко закликала Парубія оприлюднити прізвища депутатів парламентської коаліції
Фото: EPA/UPG

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що фракція звернеться з офіційним запитом до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з вимогою опублікувати прізвища тих депутатів, які входять у парламентську коаліцію.

«Наша фракція передасть голові Верховної Ради Андрію Парубію офіційний запит про те, хто поіменно входить у владну коаліцію. І ми всі ці прізвища передамо в кожен регіон України, тому що українці мають право знати, хто бере на себе разом із Порошенком, Яценюком і Гройсманом відповідальність за ту катастрофу і розвал, які вони влаштували в Україні», - сказала Юлія Тимошенко журналістам після Погоджувальної ради.

Політик повідомила, що фракція розраховує на офіційну відповідь голови парламенту щодо оприлюднення всіх прізвищ тих депутатів, які входять у парламентську коаліцію.

«І це обов'язок Андрія Парубія дати перелік прізвищ, які входять у коаліцію, і не його право, не факультативне приватне бажання», - підкреслила парламентарій.

Вона також зазначила, що сьогодні заблоковано функцію Верховної Ради зі створення тимчасових слідчих комісій, які «мають право допитувати чиновників і збирати докази, і передавати докази в прокуратуру і до суду, якщо виявлено факти корупції чи зловживання».

«Парубій заблокував прийняття закону про тимчасові слідчі комісії і заблокував створення ТСК для розслідування корупції в державних корпораціях. Це означає, що вони хочуть приховати масштабну корупцію», - підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram