ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про електронний квиток на транспорт

Документ покликаний зробити прозорими пасажирські перевезення.

Порошенко підписав закон про електронний квиток на транспорт
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає впровадження автоматизованих систем оплати проїзду в міському громадському транспорті (електронний квиток).

Про це свідчать дані в картці відповідного законопроекту №4121 на сайті Верховної Ради

Закон створює правові підстави для місцевих органів влади щодо впровадження автоматизованих систем обліку проїзду в міському громадському транспорті.

Автоматизована система обліку оплати проїзду визначена як програмно-технічний комплекс, призначений для здійснення обліку наданих транспортних послуг за допомогою електронного квитка.

Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальний обіг грошових коштів, а відповідно - оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення і можливості оновлення автопарку перевізника. Крім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Це також дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.

Закон також передбачає збільшення штрафу за безквитковий проїзд пасажира в міському транспорті з 20-кратного до 30-кратного розміру вартості проїзду.

Нагадаємо, влада Києва чотири роки тому розпочала підготовку до впровадження єдиного електронного квитка на транспорті, однак поки що проект не реалізовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram