ГоловнаПолітика

У БПП немає ким замінити Гриніва на чолі фракції

У всіх кандидатур є свої "але".

У БПП немає ким замінити Гриніва на чолі фракції
Фото: Макс Требухов

У разі відходу Ігоря Гриніва з посади голови фракції БПП у Верховній Раді, у політсили, яка і так не відрізняється монолітністю і керованістю, виникнуть проблеми з тим, хто очолить фракцію. Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Консервація". 

"Хто міг би замінити Гриніва на чолі фракції? Єдності в цьому питанні немає. Головними парламентськими гравцями, уповноваженими на те Банковою, як і раніше залишаються Сергій Березенко та Ігор Кононенко. Однак, очевидно, що керівник фракції повинен бути людиною публічною, а ні той, ні інший повною мірою до подібного не готові", - зазначає Соня Кошкіна.

Серед потенційних кандидатів, йдеться в тексті, можуть бути Ірина Геращенко, Ірина Луценко, Анатолій Матвієнко і т.д. "У всьому є свої «але». Так, Ірина Геращенко навряд чи захоче розміняти статус першого віце-спікера на позицію голови фракції; для Ірини Луценко такий кар'єрний ріст був би логічним, але її навряд чи - з точки зору посилення позицій сімейства Луценка - допустять; до Анатолія Матвієнка неоднозначне ставлення АП", - пише шеф-редактор LB.ua

"Правда, питання стоїть ще ширше - визначитися необхідно не тільки з керівником фракції, а й з керівником партії. Останнім все ще залишається Віталій Кличко, який прийняв повноваження в ті далекі часи, коли БПП і "Удар" ще були партнерами. Ситуація давно змінилася, проте - з огляду - на великий кадровий дефіцит в команді Президента - її дозвіл постійно відтягують", - резюмує Соня Кошкіна.

Нагадаємо, Ігор Гринів заявив про бажання піти з політики після того, як в рамках заповнення електронних декларацій журналісти почали проявляти інтерес до його матеріального стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram