ГоловнаПолітика

Прокуратура передала справу комуністки Александровської до суду

Захист подав клопотання про визначення підсудності.

Прокуратура передала справу комуністки Александровської до суду
Фото: focus.ua

Прокуратура передала в суд обвинувальний акт щодо екс-нардепа від Комуністичної партії Алли Александровської.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прокуратура направила обвинувальний акт у Харківський районний суд, у зв'язку з чим сторона захисту сьогодні подала клопотання про визначення підсудності", - розповів адвокат Александровської Олександр Постернак.

За його словами, захист вважає, що це справа підсудна Дзержинському райсуді Харкова, оскільки частина злочинів, в яких звинувачують Александровську, за версією слідства, відбувалася на території однойменного району міста, крім того, це було б "територіально зручніше".

Постернак також повідомив, що суд продовжив запобіжний захід Александровської у вигляді цілодобового домашнього арешту ще на 60 днів.

Нагадаємо, 28 червня в будинку Александровської провели обшук і її затримали. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Син екс-нардепа Олександр, який переховується в РФ, сповіщений про підозру й оголошений у розшук. За версією СБУ, Александровська та її син намагалися підкупити керівництво і депутатів місцевих рад Харківської області для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Александровську на 60 днів без можливості внесення застави. Згодом цей запобіжний захід неодноразово продовжували. 20 жовтня суд продовжив цілодобовий домашній арешт Александровської на 60 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram