ГоловнаПолітика

Азаров про знайдені коштовності: можливо - мої, а можливо - не мої

Екс-прем'єр не зміг ні підтвердити, ні спростувати приналежність знайдених у Києві коштовностей.

Азаров про знайдені коштовності: можливо - мої, а можливо - не мої

Колишній прем'єр-міністр Микола Азаров стверджує, що не може підтвердити чи спростувати належність йому цінностей, які виявила поліція в київській квартирі, ґрунтуючись лише на фото.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я не вважаю себе винним і не збираюся ні перед ким виправдовуватися. Я ні в кого нічого не вкрав. Жоден суд не визнав мене винним у скоєнні будь-яких злочинів. Навіть сам київський режим за три роки не зумів нічого придумати проти мене", - написав Азаров.

"Тож на підставі якого права і закону з квартири, що мені не належить, вилучаються речі, можливо - мої, а можливо - не мої? Немає жодної причини, через яку я відмовлявся би від належних мені по праву особистих речей, і я буду через суди домагатися їх повернення. Але зараз після перегляду фотографій я не зможу підтвердити чи спростувати належність усіх тих речей, які були показані", - додав він. Нагадаємо, 8 грудня в Дарницькому районі Києва знайшли квартиру, в якій виявили речі, що належать Азарову. У квартирі знайшли ікони і релігійні книги, датовані 19 століттям, оригінали Іллі Рєпіна, Василя Тропініна і Нікоса Сафронова, столове срібло, пам'ятні монети, нагородну зброю з дозволами на ім'я Азарова, козацьку шаблю, нагороди і привітання від керівництва Росії.

За даними поліції, вартість знайдених коштовностей - більш ніж $5 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram