ГоловнаПолітика

Між держорганами бракує комунікації, - екс-глава люстраційного департаменту

"Держоргани не сучасні, вони працюють у пострадянській системі", - скаржиться Тетяна Козаченко. 

Між держорганами бракує комунікації, - екс-глава люстраційного департаменту
Фото: Макс Требухов

За 2 роки МВС, Адміністрація президента і Генпрокуратура не проявили бажання відкрито комунікувати з люстраційним департаментом, а на будь-які прохання виникала "стіна".

Про це розповіла екс-глава люстраційного департаменту при Міністерстві юстиції Тетяна Козаченко в інтерв'ю LB.ua.

Все, що я робила було не завдяки комусь, а незважаючи на. 60% мого часу було вкрадено бюрократією. Держоргани не сучасні, вони працюють у пострадянській системі. Може, я вам відкрию таємницю, але між держорганами не існує комунікації", - каже вона.

За словами Козаченко, електронний документообіг досі не запрацював.

А особливо закритими до співпраці виявилася Адміністрація президента, каже вона.

"Згідно з постановою №563 Кабміну, Міністерство юстиції має доступ до всіх матеріалів перевірки в АП. Ми запросили інформацію та організацію робочої групи для спільної роботи й отримали офіційну відповідь підписану Ложкіним: «Будь ласка, прочитайте все, що вас цікавить на сайті, крапка». Ми направили новий запит, а відповіді немає. Ніхто з АП з нами не зустрівся. ми не могли особисто зателефонувати Борису і щось уточнити", - каже вона.

Через брак бажання держорганів комунікувати люстраційному департаменту доводилося скеровувати запити через Громадську раду - їй відповідали швидше.

"Знаєте, як я виходила із ситуації, щоб не чекати так довго? У нас є Громадська рада при Мін'юсті, їм відповідають через 5 днів, тому я просила їх це зробити. Уявіть, Міністерство юстиції через Громадську раду надсилало запит у Генпрокуратуру. Ось так! Держава не може нормально спілкуватися між собою", - розповідає вона.

Нагадаємо, Козаченко звільнилася 21 листопада. Наступного дня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що виконувати обов'язки директора департаменту з питань люстрації буде Анна Калинчук, помічниця Козаченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram