ГоловнаПолітика

НАЗК виявило порушення під час придбання нардепом Лещенком квартири в Києві

Таке порушення карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

НАЗК виявило порушення під час придбання нардепом Лещенком квартири в Києві
Фото: Facebook/Анастасия Топольская

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки адміністративного правопорушення у придбанні квартири в Києві депутатом Верховної Ради Сергієм Лещенком.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"НАЗК установило, що під час придбання квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Будучи на момент придбання нерухомості народним депутатом України, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги статей 23, 24 закону України "Про запобігання корупції", Сергій Лещенко отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разу перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 грн)", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК підкреслюють, що таке порушення карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка.

На депутата було складено адмінпротокол відповідно до ч. 1 ст. 172-5 (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків). Лещенко відмовився ознайомитися з документом без свого адвоката.

"НАЗК запрошує народного депутата і його захисника прибути сьогодні, 1 грудня 2016 року, о будь-якій порі в агентство для завершення процедури ознайомлення з протоколом", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, скандал розгорівся навколо придбання Лещенком квартири площею 192 кв. м у клубному будинку на вулиці Франка в центрі Києва за 7,5 млн гривень. Він пояснив, що частину грошей отримав від засновника "Української правди" Олени Притули, частину становлять його особисті заощадження часів, коли він був одним із засновників цього видання, а решту додала його дівчина, ді-джей Анастасія Топольська.

Національне антикорупційне бюро побачило ознаки адміністративних порушень, пов'язаних з корупцією, в отриманні Лещенком позики від Притули. Однак бюро не порушило кримінального провадження, відправивши замість цього результати перевірки в Нацагентство запобігання корупції.

Водночас 1 листопада відкрило кримінальне провадження у зв'язку з придбанням Лещенком цієї квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram