ГоловнаПолітика

СБУ заявила про отримання російського громадянства нардепом Онищенком

Спецслужба підозрює депутата-втікача в державній зраді.

СБУ заявила про отримання російського громадянства нардепом Онищенком

Служба безпеки України підозрює народного депутата Олександра Онищенка в державній зраді.

Про це повідомив на брифінгу керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, повідомляє телеканал "112 Україна". "СБУ бачить у діях Онищенка ознаки державної зради і проводить досудове слідство в рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) КК", - сказав він.

Окрім того, за даними спецслужби, нардеп отримав громадянство Російської Федерації.

"Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і з метою ухилення від кримінальної відповідальності на території України в обмін на натуралізацію на території РФ погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні", - додав Остафійчук.

Також СБУ оприлюднила листування адвоката Онищенка Циганкова з якимсь громадянином Д, особу якого не можна розголошувати через таємницю слідства.

За словами Остафійчука, підозру Онищенкові буде оголошено після завершення слідчих дій.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють у завданні державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який видобували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Онищенка. Незадовго до голосування, скориставшись недоторканним статусом народного депутата, Онищенко покинув територію України. 8 серпня його оголосили в національний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram