ГоловнаПолітика

Наливайченко: Крим - це спецоперація ФСБ, а Донбас - тема колишньої "Сім'ї"

Фінансували сепаратистів Захарченко і Пшонки.

Наливайченко: Крим - це спецоперація ФСБ, а Донбас - тема колишньої "Сім'ї"
Фото: пресс-служба

Окупація Донбасу стала можливою завдяки співпраці ФСБ і ГРУ з місцевими правоохоронними органами - міліцією, псевдоафганцями, десантурою, мерами-сепаратистами. Про це екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко розповів в інтерв'ю виданню "Realist".

Операція в Криму була спланована і здійснена спецслужбами за участю 24 тисяч військовослужбовців Росії. Підтримали анексію і колаборанти: депутати Верховної Ради АРК, місцеві керівники Партії регіонів і комуністи.

"Щодо Луганської та Донецької областей, то тут ФСБ і ГРУ "крутили" з місцевими правоохоронними органами - міліцією перш за все, з псевдоафганцями, десантурою, мерами-сепаратистами. Уже на самому початку агресії через кордон були перекинуті диверсійні групи, щоб брати під контроль схрони зі зброєю, які під прикриттям окремих місцевих церковників були закладені у 2013 році, під час так званої "реконструкції подій Великої Вітчизняної війни", - зазначає Валентин Наливайченко.

"Я підтверджую, що Захарченко і Пшонки відповідали кожен за свою ділянку. Вони фінансували бойовиків, обдзвонювали їх, передавали готівку. У нас навіть була одна спецоперація, коли затримали агентів, зброю і навіть гранатомети, готівку від екс-голови СБУ, ставленика Януковича Олександра Якименка", - зазначає лідер Руху "Справедливість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram